Sajam GAST 2020

13.02.2020
od strane Alan Slapar

Uoči još jedne turističke sezone i prilike da hrvatska turistička ponuda zasja u punom sjaju, pozivamo vas na 25. međunarodni sajam GAST 2020 – centralno mjesto okupljanja ciljane publike, poput vlasnika restorana, hotela i obiteljskih hotela, malih iznajmljivača te ugostiteljskih objekata iz čitave Dalmacije. GAST 2020 održava se od 26. do 29. 02. 2020. u splitskoj Spaladium areni. Mi ćemo na ovom sajmu predstaviti svoju perjanicu proizvodnje što je Lećevaćki sir.

Lećevački sir je tradicijski hrvatski sir koji pripada skupini tvrdih dalmatinskih i primorskih sireva. U prošlosti je proizvođen od punomasnog ovčjeg, kravljeg ili miješanog ovčjeg i kravljeg mlijeka, ovisno o doba godine. Prije 40-ak godina to je bio najcjenjeniji sir na splitskom tržištu. Lećevački sir ima oblik koluta promjera 18 cm, i visine između 7 i 8 cm. Masa mu se kreće od 1,9 do 2,5 kg. Zrenje sira traje min. 90 dana. Lećevački sir pune zrelosti se prilikom žvakanja topi u ustima i oslobađa veliku količinu ugodnih spojeva okusa i arome. Kora sira je slamnato – žuta, tekstura sira starosti do četiri mjeseca je reziva, poluelastična. Na presjeku sir ima sporadično raspoređene oči veličine do 2 mm. Lećevački sir stariji od 4 mjeseca granulirane je teksture i zatvorenog presjeka, miris sira je izražen i karakterističan za ovčje sireve.

Inače možemo slobodno napomenuti da smo sudjelovali i na prethodnim izdanjima GAST-a 2018 i 2019. Dođite nas posjetiti i izprobati naše proizvode.

Komentari

Nema još komentara

Napišite svoj komentar