U KONZUM-ovoj kamapanji "Mali proizvođači - naši heroji" našli su se i Dalmatinski sirevi"

12.03.2020
od strane Alan Slapar
KONZUM
 
Dalmatinski sirevi su se našli na popisu malih domaćih proizvođača koje je KONZUM uvrstio u svoju kapmanju i promociju domaćih proizvoda.
Mi smo naravno izuzetno ponosni na ovaj uspjeh i raduje nas činjenica da ćemo uskoro biti i na više lokacija, a ne samo u KONZUMU u Vukovarskoj ulici kako je za sada stavljeno.
Naši proizvodi samim time biti će lakše dostupni našim kupcima.
 

Sajam GAST 2020

13.02.2020
od strane Alan Slapar

Uoči još jedne turističke sezone i prilike da hrvatska turistička ponuda zasja u punom sjaju, pozivamo vas na 25. međunarodni sajam GAST 2020 – centralno mjesto okupljanja ciljane publike, poput vlasnika restorana, hotela i obiteljskih hotela, malih iznajmljivača te ugostiteljskih objekata iz čitave Dalmacije. GAST 2020 održava se od 26. do 29. 02. 2020. u splitskoj Spaladium areni. Mi ćemo na ovom sajmu predstaviti svoju perjanicu proizvodnje što je Lećevaćki sir.

Lećevački sir je tradicijski hrvatski sir koji pripada skupini tvrdih dalmatinskih i primorskih sireva. U prošlosti je proizvođen od punomasnog ovčjeg, kravljeg ili miješanog ovčjeg i kravljeg mlijeka, ovisno o doba godine. Prije 40-ak godina to je bio najcjenjeniji sir na splitskom tržištu. Lećevački sir ima oblik koluta promjera 18 cm, i visine između 7 i 8 cm. Masa mu se kreće od 1,9 do 2,5 kg. Zrenje sira traje min. 90 dana. Lećevački sir pune zrelosti se prilikom žvakanja topi u ustima i oslobađa veliku količinu ugodnih spojeva okusa i arome. Kora sira je slamnato – žuta, tekstura sira starosti do četiri mjeseca je reziva, poluelastična. Na presjeku sir ima sporadično raspoređene oči veličine do 2 mm. Lećevački sir stariji od 4 mjeseca granulirane je teksture i zatvorenog presjeka, miris sira je izražen i karakterističan za ovčje sireve.

Inače možemo slobodno napomenuti da smo sudjelovali i na prethodnim izdanjima GAST-a 2018 i 2019. Dođite nas posjetiti i izprobati naše proizvode.

Izgradnja zrione sira u Sutini

12.02.2020
od strane Alan Slapar

Sredstvima iz EU fondova (4.2.1 - Potpora za ulaganja u preradu, marketing i/ili razvoj poljoprivrednih proizvoda) iz programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014-2020 izgradili smo i opremili zrionu sira u Dalmatinskoj Zagori u mjestu Sutina.

 

Tehnologija

20.12.2019
od strane Alan Slapar

Kreirali smo potpuno novi eCommerce i ERP sustav

20.12.2019
od strane
Nova investicija u naše eCommerce poslovanje

Komentari

Nema još komentara

Napišite svoj komentar